Cultuurcentrum De Schakel

The Boy and the Heron

Uit de selectie van Wannes
za 2 mrt 24 20:00 - 22:05
za 2 mrt 24
20:00 - 22:05

Deze semi-autobiografische fantasie is een meesterwerk dat de essentie van het leven, de mysteriën van de dood en de onbegrensde kracht van creatie verkent. Een eerbetoon aan vriendschap, doordrenkt met de onmiskenbare stempel van de visionaire geest achter Studio Ghibli, Hayao Miyazaki.

Stap binnen in de betoverende wereld van Mahito, een jongen wiens hart hunkert naar de warmte van zijn moeder. The Boy and the Heron neemt je mee naar een fascinerende dimensie, waar de grens tussen de levenden en de doden vervaagt. Hier, in deze magische sfeer, danst de dood en verrijst het leven in een schitterende transformatie.

Laat je betoveren door dit ontroerende verhaal dat niet alleen de verlangens van een jongen weerspiegelt, maar ook de universele reis van het menselijk bestaan. The Boy and the Heron nodigt je uit om te geloven in de magie van vriendschap, de poëzie van het leven en de eeuwige cyclus van wedergeboorte. Een meeslepend avontuur dat je hart zal beroeren en je verbeelding zal doen opbloeien.

 

Regie
Hayao Miyazaki
Speelduur
124 min
Releasedatum
wo 1 nov 23
Jaar
2023
Land
Japan
Taal
Japans
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst

‘The Boy and the Heron’ is een waardig (en compleet geflipt) afscheid voor grootmeester Miyazaki

★★★★ De Morgen

De selectie van Wannes

Maandelijks proberen we jullie te voorzien van een verse lichting filmische hoogstandjes. Naar aanleiding van de première van z'n eerste langspeelfilm Holy Rosita vroegen we Wannes om curatorschap op te nemen voor een deel van onze filmprogrammatie. Ook deze film draagt hij een warm hart toe:

"De maker van deze aziatische animatiefilm heeft al ongelooflijk veel mooie animatiefilms voorgebracht. Dat maakt mij benieuwd naar zijn laatste worp."

--
Naar aanleiding van het curatorschap van Wannes Destoop, kan je na deze film gezellig napraten in onze bar.