Cultuurcentrum De Schakel

Bruno Deneckere, Kathleen Vandenhoudt & Band

Sharing the blues
vr 27 okt 23 20:00
vr 27 okt 23
20:00
  • vr 27 okt 23
    20:00
    Schakelbox, Waregem

Ga mee op een roadtrip met een mix van blues, soul en country!

Bruno Deneckere is lange tijd een van de best bewaarde geheimen gebleven in het Vlaamse muzieklandschap. Kathleen Vandenhoudt is een straffe madam met één van de sterkste stemmen uit Vlaanderen. Samen met hun band kon je dat al ontdekken op het verjaardagsfeestje van Piv in Waregem Expo vorig seizoen.

Bruno en Kathleen zijn ware troubadours die al optraden in ontelbare smokey bars en op grotere podia. Met hart en ziel, een sterke pen en een dosis verfijnde humor, nemen ze je mee op een heerlijke roadtrip langs een straffe verzameling eigen blues, soul en country songs. Soms met een knipoog, dan weer pakkend maar altijd eerlijk - zo delen ze de blues!

Over
Bruno Deneckere is een Belgische singer-songwriter geboren in Gent in 1969. Hij was de frontman van de rockgroep The Pink Flowers (1986-1995) en speelde daarna samen met Lieven Tavernier. Deneckere bracht solomuziek uit in de genres country en americana. Hij maakte een tournee als hommage aan Nick Drake in 2004 en in 2013 bracht hij het album Live uit samen met Nils de Caster. Naast muziek houdt hij zich bezig met het tekenen van cartoons en in 2017 stelde hij zijn eerste boek Talk Is Cheap voor.


Kathleen Vandenhoudt is een Belgische zangeres, componist en actrice die actief is in zowel de muziek- als de theaterwereld. Ze heeft verschillende prijzen en erkenningen ontvangen en heeft samengewerkt met bekende artiesten en gezelschappen. Ze staat ook bekend onder het pseudoniem Hermine Rielemans. Naast haar muzikale carrière is ze ook actief in de theaterwereld en was ze componist voor verschillende gezelschappen. Ze toerde met het programma About Queens of the Blues en Blue(s) Angels door Europa en vormt nu met Pascale Michiels het duo Billy & Bloomfish.

Credits

Gitaar en vocals: Bruno Deneckere en Kathleen Vandenhoudt
Bas: Carlo Van Belleghem
Drums: Marcus Weymaere